Mobitel: 031 772 912   |   E-mail: center.plesa@gmail.com   |   Facebook   |   YouTube
Balet / ples za malčke 1A in 1B
(začetniki)

Starost: 3 - 5 let
Termin: 1A: četrtek, 16.30 - 17.15, dvorana 4;
1B: sreda, 17.25 - 18.10, dvorana 4

Delavnica je namenjena najmlajšim plesalkam in plesalcem. Na delavnici razvijamo motoriko, izravnavamo spretnosti leve in desne strani telesa ter urimo ravnotežje. Poleg razgibalnih vaj se učimo temeljnih elementov, ki so podlaga za plesne tehnike in kasnejše plesno izobraževanje. Igramo se tudi igrice za slušne ritmične vaje in jih nato uporabljamo v plesnih koreografijah, ki so podložene s prikupnimi otroškimi skladbicami.


Balet / ples za otroke
(nadaljevalci)

Starost: 5 - 7 let
Termin: sreda, 16.30 - 17.15, dvorana 2

Delavnica je namenjena plesalkam in plesalcem z nekaj plesnimi izkušnjami. Delavnica skozi leto dobiva strukturo plesnega treninga, ki pa je še vedno obarvan igrivo in otrokom zanimivo. Delamo vaje, s katerimi se učimo osnovnih plesnih elementov, raziskujemo prostor (diagonala, tla, poskoki), predvsem pa želimo, da bi otroci pri svojem gibanju in izvajanju koreografij postali samostojni. Odrska orientacija glede na prostor in glede na soplesalce je temelj dobrega nastopanja, zato že najmlajše spodbujamo pri razvoju teh konceptov.


Angleščina skozi ples
(začetniki / nadaljevalci)

Starost: 5 - 8 let
Termin: torek, 16.30 - 17.15, dvorana 2

Delavnica je namenjena vsem otrokom in plesno predznanje ni potrebno. Osnove angleškega jezika bomo spoznavali na otrokom naraven način in jih podkrepili z gibalnimi igrami in sekvencami. Ure bodo vsebovale ogrevanje, glavni plesni del in zaključek, vse dele pa bo povezovala določena tema, podkrepljena z raznimi angleškimi besedami in frazami. Otroci se bodo naučili najprej kinestetično in nato besedno odreagirati na besede, fraze, pesmi in igre.
KD Center plesa, 2007 - 2014. Vse pravice pridržane. | Oblikovanje spletnih strani Marko Urbanek in Ajda Pfifer.
Kulturno društvo Center plesa
Tkalski prehod 7
2000 Maribor

T: 031 772 912
E: center.plesa@gmail.com

SLO

ENG